Американският президент Доналд Тръмп призова европейските съюзници да приемат обратно

...
Американският президент Доналд Тръмп призова европейските съюзници да приемат обратно
Коментари Харесай

Тръмп: Европа да приеме обратно и да съди заловените от Ислямска държава

Американският президент Доналд Тръмп прикани европейските съдружници да одобряват назад и изправят на съд над 800 бойци на " Ислямска страна ", пленени при последните сражения против групировката. В противоположен случай Съединени американски щати ще би трябвало да ги освободят, гласи обръщение в Туитър. Междувременно подкрепяните от Вашингтон кюрдски сили не престават щурма против последния анклав на " Ислямска страна " в Сирия.

Съединените щати не желаят да гледат по какъв начин бойците на " Ислямска страна " проникват в Европа, където се чака да отидат, отбелязва американският президент.

Кюрдстките формирования предвиждат до няколко дни дефинитивна развръзка при Ел Багуз - последната цитадела на " Ислямска страна " в Сирия на границата с Ирак. Там още има хиляди цивилни като жив щит.

Американското военно евакуиране от Сирия няма да е внезапно и преждевременно и ще се реализира при съвещания със съдружниците, стана ясно в края на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Джеймс Франклин Джефри, специфичен делегат на Съединени американски щати за Сирия: Изтеглянето ни ще бъде проведено, малко по малко. На всяка фаза ще преследваме нашите цели и ще подсигуряваме, че имаме средства, качества и сътрудници за тяхното осъществяване.

В Мюнхен проличаха разликите сред Вашингтон и Анкара в метода към подкрепяните от Съединените щати кюрдски формирования в Сирия.

Хулуси Акар - министър на защитата на Турция: Основната ни цел е сигурността, да се отървем от терористите, без значение дали са кюрдските формирования в Сирия или " Ислямска страна ".

В днешна тирада сирийският президент Башар Асад съобщи, че групировките, които разчитат на Вашингтон, няма да получат американска отбрана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР