Американският президент Доналд Тръмп пристигна на двудневно посещение във Франция

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна на двудневно посещение във Франция
Коментари Харесай

Тръмп: Приятелството между САЩ и Франция е неразрушимо

Американският президент Доналд Тръмп дойде на двудневно посещаване във Франция дружно със брачната половинка си Мелания. Двамата са почетни посетители на президента Еманюел Макрон за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на Съединени американски щати в Първата международна война. Програмата на първата двойка е натоварена с доста символика, а Париж ги посреща с небивали ограничения за сигурност.

Церемонията по посрещането на Тръмп и брачната половинка му от френската президентска двойка се състоя в двора на постройката. Двамата президенти се ръкуваха сърдечно, след това френски боен оркестър извърши химните на Франция и Съединени американски щати. След това Макрон и брачната половинка му водиха Тръмп и брачната половинка му в църквата Сен Луи, която е част от комплекса и там в подножието ѝ се стопираха пред саркофага, в който са тленните остатъци на Наполеон. После те се стопираха и пред гроба на маршал Фош, един от най-големите военни командири през Първата международна война.

След края на срещата двамата държавни глави направиха и къси изказвания.

„ Приятелството сред нашите две народи, както и сред самите нас, е неразрушимо ", сподели Доналд Тръмп.
Американският президент призна, че диалога му с Макрон е бил фокусиран върху битката против тероризма в Близкия изток и Африка.

Естествено е станало въпрос и за отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климатичните промени.

„ Уважавам решението на президента Тръмп ", сподели Макрон по време на взаимна конференция в Париж.

„ В резултат на това, той ще води нужните мисли и работа, които кореспондират с обещанията от акцията му. От своя страна, аз оставам зает с Парижкото съглашение ", сподели френският президент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР