Американският президент Доналд Тръмп отмени планираното си пътуване в Полша

...
Американският президент Доналд Тръмп отмени планираното си пътуване в Полша
Коментари Харесай

Тръмп отмени посещението си в Полша заради приближаващ ураган

Американският президент Доналд Тръмп анулира плануваното си пътешестване в Полша поради урагана Дориан, който доближава крайбрежията на щата Флорида, съобщи организация " Франс прес ".

Тръмп трябваше да бъде в неделя във Варшава за отбелязването на 80 години от началото на Втората международна война, почнала на 1 септември 1939 година с нахлуване на нацистка Германия против Полша.

Президентът Тръмп към този момент анулира предходната седмица пътешестване до Копенхаген, планувано за началото на септември и планувана среща с датския министър председател, защото тя не възприе концепцията Гренландия да бъде продадена на Съединени американски щати.

Тръмп уточни, че остава вкъщи, с цел да следи насочването на федералните запаси към потърпевши от урагана, който заплашва атлантическото крайбрежие на Флорида, съобщи " Ройтерс ".

На събитие в Белия дом Тръмп сподели, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда и го е уведомил, че вместо него в Полша ще бъде вицепрезидентът Майк Пенс, а неговото посещаване ще се реализира в близко бъдеще.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати съобщи, че Дориан, който в този момент е от второкласен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, има възможност да се усили до четвърта категория със скорост на ветровете 209 км/ч и да доближи до американките крайбрежия.

Метеоролозите предизвестиха, че Дориан се ускорява и се чака да доближи рисковата категория 3, до момента в който минава на изток от югоизточните и централните Бахамски острови през идващите два дни. Според прогнозите в събота ураганът ще премине покрай или над северните Бахамски острови, а в неделя ще доближи американския щат Флорида.

При прекосяването си над островите в Карибско море през вчерашния ден Дориан беше вихър от категория 1. Той аргументи спирания на електричеството и наводнения тук-там, само че не и съществени вреди.

Дориан аргументи спиране на подаването на електрическа енергия на островите Сейнт Томас и Сейнт Джон на американските Вирджински острови и отчасти на остров Санта Крус, заяви представител на държавното управление. Съборени са дървета и най-малко една електропроводна линия, само че няма данни за огромни наводнения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР