Американският президент Доналд Тръмп обяви тази вечер, че вдига санкциите

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви тази вечер, че вдига санкциите
Коментари Харесай

Тръмп вдига санкциите срещу Турция

Американският президент Доналд Тръмп разгласи довечера, че подвига глобите против Турция, тъй като се е заела с непрекъснато прекъсване на бойните дейности в Сирия, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Той приветства други страни да оказват помощ за споразумяване на спор. Изявлението беше направено часове след руско-турско съглашение за Северна Сирия, реализирано в Сочи. Съгласно контрактуваното от обяд съветски и сирийски елементи патрулират в пограничните региони, където при започване на октомври турската войска реализира военна интервенция.

Вашингтон анулира глобите против турските министерства на защитата и енергетиката. В особено изказване Доналд Тръмп уточни, че Анкара не би трябвало да разреши възобновление на Ислямска страна, а прекъсването на турската атака би коствало изпращането на десетки хиляди американски бойци. Тръмп упрекна администрацията на Обама, че е оставила Асад на власт.

Руско-сирийските патрули в зоната на турската интервенция би трябвало да улеснят изтеглянето на кюрдските бойци, разгласи Русия. Руска военна полиция към този момент е в Манбидж и Кобане. Москва съобщи, че може да създане военна база край Кобане. След шест дни изтеглянето на кюрдите от зоната за сигурност на Анкара ще инспектират руско-турски патрули.

Генералният секретар на НАТО отхвърли да разяснява руско-турското съглашение от Сочи, само че дефинира прекратяването на огъня в Северна Сирия като основа за политическо решение на спора.

Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: Трябва да продължим, да надграждаме над това състояние и тогава ще имаме същинско политическо, договорето решение на спора в Сирия.
Турският министър на защитата Хулуси Акар увери, че страната му остава централен член на НАТО. Той не изключи Анкара да закупи американски Противовъздушна отбрана комплекси Пейтрийт и изрази убеденост, че разликите с Вашингтон по програмата Еф 0 35 ще бъдат преодолени.

Хулуси Акар, министър на защитата на Турция: Г-н Тръмп е доста почтен по този въпрос. Той се изрече в интерес на правотата на Турция и показва своята поддръжка, за което му благодарим.
Междувременно шефът на Пентагона Марк Еспър посети Ирак откакто локалните военни обявиха, че са дали позволение за влизане на американски елементи, изтеглени от Северна Сирия, само като стадий от завръщането им вкъщи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР