Американският президент Доналд Тръмп обвини вчера специалния прокурор Робърт Мълър

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини вчера специалния прокурор Робърт Мълър
Коментари Харесай

Тръмп обвини прокурора Робърт Мълър в конфликт на интереси

Американският президент Доналд Тръмп упрекна през вчерашния ден специфичния прокурор Робърт Мълър в " спор на ползи ", поради който той не трябва да води следствието на съмненията за съветска интервенция в президентските избори през 2016 година, съобщи Франс прес.


В серия от туитове Тръмп сподели, че през годините е имал " доста неприятни и конфликтни работни връзки " с Мълър.

" Дали в миналото Робърт Мълър ще разкрие споровете си на ползи с президента Тръмп, включително обстоятелството, че имахме доста неприятни и конфликтни работни връзки. Отказах му началническия пост във ФБР (ден преди назначението му за специфичен прокурор) и Коми му е непосредствен другар ", написа Тръмп.
Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп от поста шеф на ФБР през май 2017 година и от този момент е доста сериозен към президента.

Като специфичен прокурор Мълър би трябвало да откри дали съветски представители са се намесили в предизборната акция през 2016 година и дали има съглашателство сред съветски длъжностни лица и щаба на Тръмп.

Във вчерашните си туитове Тръмп попита за какво Мълър се концентрира единствено върху него и предизборния му щаб, а не проверява и демократите. Той добави, че " ловът на вещици " против него е почнал от " лъжливо досие ", за което са платили " мошеничката Хилари " Клинтън и Демократическата партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР