Американският президент Доналд Тръмп настоява за създаване на нова информационна

...
Американският президент Доналд Тръмп настоява за създаване на нова информационна
Коментари Харесай

Тръмп иска нова агенция на мястото на ”Гласът на Америка”, ”Свободна Европа” и CNN

Американският президент Доналд Тръмп упорства за основаване на нова осведомителна организация на мястото на „ Гласът на Америка “ и „ Свободна Европа “. Тя да бъде опция и на телекомпанията CNN, който е прочут с острите рецензии към Белия дом.
Плановете за новата огромна медия Тръмп споделил пред свои последователи на среща с тях в щата Флорида. „ Нужна ни е нова осведомителна мрежа. Преди имахме… „ Радио Свободна Европа “ и „ Гласът на Америка “ и правехме всичко, с цел да укрепим позициите на нашата страна. В момента обаче не се получава доста добре “.

Трябва да създадем нещо ново, с цел да се популяризират по света същинските вести от Америка. Новините на CNN са ужасни и влияят доста неприятно на страната ни. Нужна е опция.

Не е ясно, за какво президентът приказва за двете медии в минало време, разясняват от „ Гласът на Америка “. И „ Свободна Европа “ и „ Гласът на Америка “ предават на британски и на езиците в страните, където се популяризират. По закон те нямат право да се популяризират на територията на Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати два пъти към този момент е давал пространни изявленията за „ Гласът на Америка “, а сътрудници на Белия дом постоянно вземат участие или подават информация на двете медии, декларира в собствен коментар Аманда Бенет, шеф на „ Гласът на Америка “.

На собствен ред представител на Агенцията на Съединени американски щати за световни медии (USAGM), в която влизат „ Свободна Европа “, „ Гласът на Америка “ и още три осведомителни мрежи, декларирал: „ Всички членове на (USAGM) съблюдават прецизно задачите и задачата на Агенцията – да осведомят и сплотяват хората от целия свят за поддръжка и отбрана на свободите и демокрацията. За нас са изключително значими журналистическите полезности – акуратност, почтеност и съблюдаване на салдото. Това е от фундаментално значение за нас и нашата страна “.

В момента Комитета за интернационалните връзки към Сената разисква предлагането на Тръмп за нов шеф на USAGM. Става дума за Майкъл Пек, който до момента е бил отпред на Калифорнийския институт Клермонт. Кандидатът към този момент е защитил концепцията си пред сенаторите, като изтъкнал, че приоритет в работата му ще бъде успеваемостта в работата на медиите и трудовата дисциплинираност. Ще се придържа строго и към етичните правила в публицистиката, с цел да не се позволяват кавги каквито е имало в предишното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР