Американският президент Доналд Тръмп иска военно въоръжение и бронирани машини

...
Американският президент Доналд Тръмп иска военно въоръжение и бронирани машини
Коментари Харесай

Тръмп иска американската полиция да е тежко въоръжена


Американският президент Доналд Тръмп желае военно въоръжение и бронирани машини да бъдат предоставени на локалните полицейски ръководства, заяви в. „ Ню Йорк пост “.

Администрацията на президента се приготвя да вдигне възбраната, наложена по време на ръководството на Барак Обама, за потребление на военно съоръжение, предопределено за бойното поле, при поддържането на публичния ред, заяви в. „ Ю Ес Ей тудей “.

Със заповед на Обама през 2015 година беше неразрешено прехвърлянето на бронирани машини, големокалибрени оръжия и боеприпаси за тях от министерство на защитата към локалните полицейски сектори.

Програмата беше известна измежду локалните полицейски редици, само че беше подложена на рецензии за основаването на спорни връзки сред полицията и обществото след гибелта на Майк Браун и Ерик Гарнър, съобщи БГНЕС.
„ Ню Йорк пост “ наблюдава действието на федералната стратегия и през декември 2014 година откри, че щатът Ню Йорк е получил огромни придобивки от спорните доставки на съоръжение и оръжие. Органите за поддържане на реда в щата са получили близо 4000 бройки военно съоръжение, измежду които 300 автомата М-16 и М-14, устойчиви на взривни устройства коли, всичко на стойност към 26 млн. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР