Американският президент Доналд Тръмп и неговия финландски колега Саули Ниинистьо

...
Американският президент Доналд Тръмп и неговия финландски колега Саули Ниинистьо
Коментари Харесай

Тръмп вярва, че отношенията с Русия ще се оправят все някога

Американският президент Доналд Тръмп и неговия финландски сътрудник Саули Ниинистьо организираха среща във Вашингтон. Това е първата сходна среща сред американски и финландски държавен глава от 15 години, съобщи БГНЕС.
На срещата са били наранени въпроси за връзките с Русия, съдействието в Арктика и битката с тероризма. Арктика има огромно стратегическо и икономическо значение за двете страни, сподели Тръмп. Той напомни, че Финландия от няколко месеца е поела на ротационен принцип двугодишната председателство на Арктическия съвет. Негови членове са Дания, Исландия, Канада, Норвегия, Русия, Съединени американски щати, Финландия и Швеция.
На взаимна конференция след срещата президентът Доналд Тръмп изрази убеденост, че връзките с Русия рано или късно ще се затоплят. " Това е огромна страна, нуклеарна страна, това е страна, с която би трябвало да се разбираме. И мисля, че в края на краищата ще се разберем с Русия ", сподели той.
На журналистически въпрос дали счита Русия за опасност за сигурността, Тръмп отговори уклончиво, отказвайки да назова Русия опасност. „ Разглеждам доста страни като опасност за сигурността “, сподели той. Той акцентира, че смята Балтийския район като доста значима част от света и увери, че Съединени американски щати са уверено настроени за отбрана на своите сътрудници и съдружници там. „ Ние се готвим да осигурим сериозна отбрана в този район, означи президентът на Съединени американски щати. „ Там имаме забележителни другари “, добави той.
Диалогът сред Русия и НАТО би трябвало да се уголемява за отбягване на спорове, изключително в светлината на огромните учения и предвижване на военна техника в региона на Прибалтика, сподели президентът на Финландия Саули Ниинистьо на взаимна конференция с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР