Американският президент Доналд Тръмп и държавният глава на Франция Еманюел

...
Американският президент Доналд Тръмп и държавният глава на Франция Еманюел
Коментари Харесай

Макрон и Тръмп се споразумяха за дигиталния данък

Американският президент Доналд Тръмп и президентът на Франция Еманюел Макрон реализираха компромис по така наречен цифров налог за огромните интернет компании. Новината беше огласена в Биариц от Макрон на взаимна конференция с Тръмп през днешния ден, 26 август - последния ден от срещата на G7 .

По думите на Макрон, Франция е подготвена да отстрани от налога , с който полза интернет фирмите на своя пазар, незабавно щом бъде открито интернационално решение по въпроса, съобщи организация AFP. Двамата президенти са се споразумели да се реализира съглашение за интернационален налог за интернет колосите до края на 2020 година Това ще стане в границите на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

AFP обаче отбелязва, че Тръмп е избегнал еднопосочния отговор на въпроса дали е реализиран компромис по цифровия налог. Той не е дал отговор и на непосредствено заложен въпрос дали ще се откаже от желанието да увеличи митата за вноса на френски виновност, в случай че бъде въведен интернационален цифров налог.

" Мога да ни уверя, че първата дама доста обича вашето френско вино ", разяснява Тръмп в отговор.
 От Г-7 дават 20 млн. евро за битката с пожарите в Амазонка
От Г-7 дават 20 млн. евро за битката с пожарите в Амазонка

Това разгласи френският президент Емануел Макрон

През март 2019 година френските министър на стопанската система и финансите Бруно льо Мер показа законопроект, съгласно който интернационалните компании с облага над 750 милиона евро и френските с облага над 25 милиона евро ще заплащат във Франция налог от 3% . В документа се показва, че става дума за приходи от онлайн реклами и от продажба на персонални данни на консуматори. Льо Мер тогава съобщи, че за въвеждането на подобен налог са се оповестили 23 от другите 27 страни в Европейски Съюз. Той подсети, че в Австралия и Индия има сходно облагане.
 Напрежение на вечерята на Г-7 поради Русия
Напрежение на вечерята на Г-7 поради Русия

Тръмп още веднъж сее ерес измежду водещите стопански системи в света

Очаква се цифровият налог да засегне фирмите Гугъл, Apple, Фейсбук и Amazon. Общо с него ще бъдат обложени към 30 компании, най-вече омерикански.

Законопроектът беше гласуван от френския сенат в края на юли.

В отговор на самодейността на Бруно льо Мер американският президент заплаши да таксува в по-високи мита френските виновност.
 Бедното меню на Г7: царевицата на Тръмп, виното на Макрон
Бедното меню на Г7: царевицата на Тръмп, виното на Макрон

И макар една известна към този момент в Twitter смешка за целите на Борис Джонсън точно той се оказа единственият водач от присъстващите там, който – преди и по време на срещата си с Доналд Тръмп, сподели, че политиката на мита ще докара света до икономическа криза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР