Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп се противопостави на премахването на паметника на Теодор Рузвелт в Ню Йорк

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи през днешния ден, че се опълчва на премахването на паметника на Теодор Рузвелт пред Музея за естествена история в Ню Йорк, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението за премахването на паметника бе взето през вчерашния ден на фона на демонстрациите против расизма в Съединените щати и по света след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при задържането му на 25 май от бял служител на реда в американския град Минеаполис.

Статуята изобразява 26-ия президент на Съединените щати Теодор Рузвелт на кон, следван от вървящи пешком индианец и негър. Според мнозина паметникът символизира расовата дискриминация и колониалната агресия.

Паметник на Теодор Рузвелт в Ню Йорк ще бъде демонтиран

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи през вчерашния ден, че поддържа концепцията на музея да отстрани паметника, тъй като той "изобразява чернокожите и коренните поданици като подчинени и расово низши ".

"Нелепо, не го правете ", написа през днешния ден Тръмп в Туитър.

Ridiculous, don’t do it! https://t.co/VYez8p9AJh
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 22, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР