Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп оказва натиск за разработване на ваксина срещу коронавируса преди изборите

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския оказва напън върху управляващите да разработят и одобрят ваксина против ковид в днешно известие в Туитър, съобщи ДПА.

Според него "държава в страната или който и да е там в Еф Ди Ей (FDA - Управлението за надзор на храните и лекарствата) " спъва фармацевтичните компании в напредването по имунизацията.

"Очевидно, те се надяват да забавят отговора до след 3 ноември. Трябва да се съсредоточим върху скоростта и върху спасяването на животи! ", написа Тръмп в Туитър.

Съобщението е ориентирано към шефа на Управлението за надзор на храните и медикаментите Стивън Хан.

Тръмп е казвал по-рано, че се надява имунизацията да бъде създадена до към изборите.

Експертите обаче предизвестяват, че всяка политическа интервенция в тестването и процеса на утвърждение на имунизацията ще хвърли подозрение и ще подкопае сигурността и легитимността й.

Хан неколкократно е заявявал, че регулаторът ще се придържа към строгите си научни процедури.

Мащабни клинични изследвания към този момент са в ход за няколко претендент ваксини. Ако приключат до есента, регулаторът може да стартира процедура за утвърждение, която нормално е скъпа и дълга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР