Американският президент Доналд Тръмп би могъл тази година да посети

...
Американският президент Доналд Тръмп би могъл тази година да посети
Коментари Харесай

Тръмп може да посети Сърбия

Американският президент Доналд Тръмп би могъл тази година да посети Сърбия, оповестява вестник "Сръбски телеграф ", представен от Танюг.

Както и при случая с съветския президент Владимир Путин, Сърбия ще му провежда грандиозно посрещане, написа още вестникът, припомняйки, че покана към шефа на Белия дом да посети Сърбия са отправяли няколко пъти до момента президентът Александър Вучич и външният министър Ивица Дачич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник на вестника показва, че Тръмп е убеден, че решаването на косовския проблем е доста близо, заради което по отношение на това е изпратил писма на президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи.

Ако се стигне до съглашение, както Тръмп и Западът чакат, това може да стане през тази година и е отличен мотив американският президент да дойде и да бъде посетител на Белград, споделя източникът. Според неговите думи един контракт сред Белград и Прищина би бил от изгода за Тръмп предвид на това, че Америка навлиза в избирателен цикъл, а решаването на датиращия от десетилетия проблем би бил още един плюс за него.

"Сръбски телеграф " напомня, че сръбският президент Вучич ден след визитата на Путин съобщи, че е допустимо още един прочут международен водач да пристигна в Сърбия, само че това не са президентите на Китай и Франция, защото техните визити към този момент са оповестени. Вестникът твърди, че американското посолство в Белград е поръчало проучване за това до каква степен едно посещаване на Тръмп в Сърбия би повишило рейтинга на Съединени американски щати в страната.

Последният американски президент, който е бил на посещаване в Белград, е Джими Картър през 1980 година, няколко месеца след гибелта на президента на СФРЮ Йосип Броз Тито.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР