Американският президент Доналд Тръмп бе остро критикуван след вчерашната си

...
Американският президент Доналд Тръмп бе остро критикуван след вчерашната си
Коментари Харесай

Доналд Тръмп бе остро критикуван след срещата с Владимир Путин

Американският президент Доналд Тръмп бе остро подложен на критика след вчерашната си среща с съветския държавен глава Владимир Путин. Конгресмени, сенатори, някогашни шефове на разследващи организации са шокирани от признанието на Тръмп, че има вяра повече на Путин, в сравнение с американските служби за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година.

 © Българска телеграфна агенция
Малко по-късно Тръмп написа в Туитър, че има " голямо доверие " към разузнаването. Същевременно, Владимир Путин даде изявление за телевизия Фокс нюз, в което също отхвърли интервенция на Русия в изборите.

Русия в никакъв случай не се е намесвала във вътрешните работи на Съединени американски щати, нито в изборите там. Това зави съветският президент Владимир Путин в изявление за журналиста Крис Уолъс от " Фокс нюз " след срещата с американския си сътрудник Доналд Тръмп.
Владимир Путин, президент на Русия: Наистина ли вярвате, че някой от съветска територия може да повлияе на Съединени американски щати и на избора на милиони хора?
По думите на съветския президент връзките сред Русия и Съединени американски щати не трябва да стават заложници на американското следствие за интервенция на Москва в предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година и на вътрешнополитически битки.
Владимир Путин, президент на Русия: Нямаме никакъв компромат и не можем да имаме. Страхувам се да не обидя президента Тръмп и да се проявя студенина, само че преди да разгласи, че ще бъде претендент за президент, той не представляваше никакъв интерес за нас.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита Крим за част от Украйна, уточни още Путин. Русия би се отнесла извънредно негативно към по-нататъшно разширение на НАТО с Грузия и Украйна, стана ясно още от изявлението.
Още по тематиката Доналд Тръмп и Владимир Путин се срещнаха в Хелзинки
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР