Американският президент Джо Байдън се радва на по-голямо одобрение от

...
Американският президент Джо Байдън се радва на по-голямо одобрение от
Коментари Харесай

Байдън започва мандата си с рейтинг, какъвто Тръмп никога не е имал

Американският президент Джо Байдън се радва на по-голямо утвърждение от американците в първата си седмица като държавен глава, в сравнение с Тръмп в миналото е имал по време на четирите си години на ръководство, съобщи Ен Ди Ти Ви.

Според социологическо изследване на университета " Монмаут " 54% от американците утвърждават представянето на Джо Байдън след встъпването му в служба, до момента в който 30% са недоволни от него, а 16% нямат мнение.

Одобрението за Тръмп през по-голямата част от мандата му бе малко над 40%., като прочуване на Gallup сподели, че той е имал утвърждение от едвам 34% при напускането на Белия дом на 20 януари.

От анкетата на " Монмаут " излиза наяве, че 90% от демократите са удовлетворени от работата на Байдън, само че единствено 47% от самостоятелните и 15% от републиканците утвърждават представянето на новия президент.

" Kато цяло Байдън се радва на повече благосклонност, в сравнение с Тръмп в миналото е имал, само че разделянето по партийни линии е явно. В момента повече хора се самоопределят като демократи, в сравнение с като републиканци ", разяснява Патрик Мъри, шеф на института за проучване на университета в " Монмаут "

По данни на уеб страницата fivethirtyeight.com, Тръмп е първият президент от половин век, който не е имал т.нар „ меден месец “  на поста, или другояче казано, не се е радвал на високо утвърждение през първите шест месеца от встъпването си в служба.

През първата половин година като президент Барак Обама е имал приблизително утвърждение от 60%, а предшественика му Джордж Буш младши – 53,9%.

Средното утвърждение за Тръмп през първите шест месеца от неговото президенство е било 41,4%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР