Американският президент Джо Байдън с много остри думи срещу Русия

...
Американският президент Джо Байдън с много остри думи срещу Русия
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Американският президент атакува Русия за инвазията ѝ в Украйна

Американският президент Джо Байдън с доста остри думи против Русия и Путин. От трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации водачът на Съединени американски щати жигосах това, което прави съветският президент в Украйна. Русия би трябвало да бъде държана виновна за всевъзможни военни закононарушения, които са осъществени в Украйна, уточни Байдън. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се нахвърли остро против своя сътрудник Владимир Путин.След като нарисува мрачна картина на обстановката на планетата, Байдън я свърза с войната в Украйна и се прицели непосредствено в политиката на Кремъл.

 
Постоянен член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нахлу в своя комшия, пробвайки се да изтрие от картата суверенна страна. Русия нахално наруши главните правила на Хартата на Организация на обединените нации. Нищо не е по-важно от ясната възбрана против страни, които принудително завземат територията на собствен комшия.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Байдън предложи дълбока промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации – главният препъникамък за вземането на основни решения.

 
Членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число Съединените щати, би трябвало поредно да поддържат и пазят Устава на Организация на обединените нации и да се въздържат от потреблението на правото на несъгласие – с изключение на в редки, изключителни случаи – с цел да подсигуряват, че Съветът остава благонадежден и ефикасен орган. Ето за какво Съединените щати поддържат увеличението на броя както на непрекъснатите, по този начин и на непостоянните членове на Съвета.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Пред съветските закани за нуклеарна война, Байдън заключи, че „ тя в никакъв случай не може да бъде извоювана и никой не трябва да се стреми към нея “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР