Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от

...
Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от
Коментари Харесай

Байдън подписа плана за възстановяване от коронакризата, възлизащ на 1,9 трилиона долара

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от ограничения на стойност 1,9 трилиона $, предопределени за подкрепяне на американците и стимулиране на потърпевшата от коронакризата стопанска система, предава Ройтерс.

Доминираната от демократите Камара на представителите в Конгреса даде окончателното си утвърждение за законопроекта през вчерашния ден, осигурявайки на президента демократ доста значима победа в първите месеци от ръководството му.

" Това историческо законодателство има за цел да възвърне гръбнака на тази страна ", съобщи Байдън преди да постави подписа си под законопроекта, трансформирайки го в закон.

Президентът подписа мярката преди планувано в праймтайма по-късно довечера негово послание във връзка навършването на една година от въвеждането на ограничаващи ограничения поради ковид.

Първоначално подписването беше планувано за петък, само че шефът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн сподели, че то е било изтеглено по-рано, откакто законопроектът дошъл в президентството през миналата нощ. " Искаме да действаме допустимо най-бързо ", означи Клайн в туитър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР