Американският президент Джо Байдън обяви днес нова военна помощ за

...
Американският президент Джо Байдън обяви днес нова военна помощ за
Коментари Харесай

Байдън обяви най-големия досега американски пакет военна помощ за Украйна

Американският президент Джо Байдън разгласи през днешния ден нова военна помощ за Украйна на стойност близо 3 милиарда $, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Агенцията отбелязва, че това е станало в деня, когато страната, която към този момент шест месеца се бори против съветската инвазия, отбелязва националния си празник - Деня на независимостта.

" Съединени американски щати са решени да поддържат украинския народ в миг, когато той продължава да се бори в отбрана на суверенитета си. В рамките на този ангажимент съм горделив да разглася нашия максимален до момента пакет военна помощ на стойност близо 2,98 милиарда $, включващ оръжие и военно съоръжение ", уточни Байдън в изказване.

Американският президент означи, че помощта ще разреши на Украйна да придобие системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции за тях, дронове, радари и друго съоръжение. Целта е да бъде " обезпечено, че (страната) ще може да продължи да се отбранява в дълготраен проект ", съобщи Асошиейтед прес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР