Американският президент Джо Байдън обвини днес руския лидер Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън обвини днес руския лидер Владимир Путин
Коментари Харесай

Напрежение. Байдън попари Путин, остро обвинение

Американският президент Джо Байдън упрекна през днешния ден съветския водач Владимир Путин в " жадност за земя и власт " и увери, че НАТО няма да се поколебае в поддръжката си за Украйна против съветската експанзия.

В тирада след края на срещата на върха на Алианса във Вилнюс, Джо Байдън даде висока оценка на украинския народ. Той приветства присъединението на Финландия към Пакта и предстоящото в скоро време приемане и на Швеция, съобщи Българска национална телевизия.
-->
Байдън трансформира обединяването на НАТО в един от най-важните си политически цели и означи, че Владимир Путин мощно е подценил решимостта на военния съюз.

" Това не стана инцидентно, не беше и неизбежно ", съобщи американският президент.

Ройтерс отбелязва, че речта в университета на Вилнюс е била ориентирана към обединяване на съдружниците и проява на ролята на Байдън на международната сцена преди американските избори следващата година.

Американският президент не подмина и климатичните промени. Според него - сами по себе си те са съществена опасност за човечеството. Тази вечер Джо Байдън дойде във Финландия - последна спирка от европейската му обиколка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР