Американският президент Джо Байдън направи заявка за своето очаквано кандидатиране

...
Американският президент Джо Байдън направи заявка за своето очаквано кандидатиране
Коментари Харесай

Байдън се похвали с постиженията си, но дали наистина е така – има доста противоречия

Американският президент Джо Байдън направи поръчка за своето предстоящо кандидатиране за втори мандат в обръщението си " За положението на съюза ", в което посочи достиженията на своето ръководство и прикани разделения Конгрес да си сътрудничи с него, написа в. " Вашингтон таймс ".

За първи път в своето президентство Байдън се изправя пред Конгрес, в който републиканците управляват Камарата на представителите и са решени да блокират огромните държавни разноски. Републиканците също по този начин започнаха няколко следствия против държавното управление и фамилията на Байдън, в частност неговия наследник Хънтър Байдън и бизнес дейностите му в чужбина, показва вестникът.

В своята тирада Байдън показа цели, които и демократите, и републиканците съгласно него би трябвало да поддържат - подкрепяне на ветераните, битка против епидемията с опиатите, справяне с проблемите с психологичното здраве и слагане на завършек на раковите болести. Сред своите достижения той изброи одобряването на инфраструктурна стратегия за 1,2 трилиона $ и приемането на значимо законодателство в региона на климата, налозите и опазването на здравето, отбелязва изданието.

Байдън посвети огромна част от своята тирада " За положението на съюза " на това да възхвалява множеството съгласно него законодателни и стопански достижения на неговото ръководство - разноски за обществени стратегии и публични действия, дотации за компютърни чипове, още повече дотации за зелена сила и подсилване на трудовия пазар. Но в случай че той е направил толкоз доста за Америка, за какво множеството американци не са удовлетворени, написа в. " Уолстрийт джърнъл ".

Това е несъгласието, което преследва неговото президентство в миг, когато Байдън навлиза в третата си година на власт и евентуално обмисля да се бори за преизбиране. Разминаването ясно се вижда в социологическите изследвания. Според анкета на " Риъл клиър политикс " междинното равнище на публично утвърждение за неговото ръководство е 44,2 %, а съгласно допитване на " Галъп " - 41 %. Данните на " Риъл клиър политикс " демонстрират 38 % приблизително утвърждение на неговото показване в стопанската система, отбелязва изданието.

Проучване на " Вашингтон пост " и Ей Би Си демонстрира даже по-лоши резултати за Байдън. Според анкетата към 41 % от американците споделят, че са по-зле във финансово отношение, в сравнение с когато Байдън е станал президент, а единствено 16 % декларират, че са по-добре. Според 62 % той не е постигнал нещо доста или е постигнал малко, или нищо. А в действителност неприятната вест за него е, че към 58 % от демократите избират партията да има различен претендент за президент на изборите през 2024 година Социологическите данни даже демонстрират, че Байдън има по-малка поддръжка при вероятно непосредствено опълчване против някогашния президент Доналд Тръмп - 44 против 48 %, разяснява вестникът.

В своето послание " За положението на съюза " Байдън се концентрира върху вътрешни тематики, въпреки че в по-голямата част от времето си е ангажиран с опълчването с Русия и Китай, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Когато той произнесе речта си " За положението на съюза " преди година, няколко дни преди този момент в Европа беше избухнала война и изглеждаше неизбежно съветският президент Владимир Путин бързо да откри надзор върху Украйна. Пентагонът не преставаше да повтаря, че Китай е все по-голямо предизвикателство за Америка, представлявайки съперник в софтуерно и финансово отношение, само че е малко евентуално да бъде непосредствена опасност за Тайван или Съединени американски щати. Снощи обаче Байдън се изправи пред един изменен свят. Едновременното справяне с нападателна Русия и поемащ опасности Китай може да се окаже най-голямото предизвикателство за американския президент в идващите две години от неговия мандат. А тези въпроси от ден на ден ще гълтам вниманието му, изключително в този момент, когато републиканците управляват Камарата на представителите на Конгреса и това съвсем изцяло лимитира неговия вътрешнополитически законодателен дневен ред, разяснява изданието.

Затова беше изключително изумяващо, че в настоящето си послание " За положението на съюза " Байдън избра да посвети относително малко време на световната роля на Америка, а вместо това се концентрира върху своята политика " Произведено в Америка ", с която цели да върне в Съединени американски щати индустриални работни места. С това свое решение той рискува да разгневи най-близките съдружници на Америка и нейните водещи търговски сътрудници, акцентира " Ню Йорк таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР