Американският президент Джо Байдън и френският държавен глава Еманюел Макрон

...
Американският президент Джо Байдън и френският държавен глава Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Байдън и Макрон обсъдиха координацията на мерки срещу Русия заради Украйна

Американският президент Джо Байдън и френският държавен глава Еманюел Макрон разискаха в телефонен диалог съгласуването на дипломатическите старания и на проекти за налагане на стопански наказания против Москва, в случай че Русия нахлуе в Украйна, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

" Президентите Байдън и Макрон се договориха екипите им да поддържат стеснен контакт, в това число посредством съвещания със съдружниците в НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз, за координирания ни и всеобхватен метод при решаването на тези въпроси ", добави Белият дом.

Освен с Байдън Макрон възнамерява в околните часове да разиска украинската рецесия по телефона и с съветския президент Владимир Путин. Френският президент не изключва опцията да посети Москва, с цел да се срещне персонално с Путин.

Макрон сподели, че постигането на деескалация е приоритет, макар че Съединени американски щати оповестиха изпращането на 3000 спомагателни бойци в Полша и Румъния поради скупчването на съветски войски край украинската граница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР