Американският президент Джо Байдън е на посещение в Европа за

...
Американският президент Джо Байдън е на посещение в Европа за
Коментари Харесай

Трите послания на Байдън в началото на посещението му в Европа

Американският президент Джо Байдън е на посещаване в Европа за първи път от встъпването си в служба. В рамките на осемдневната си обиколка той ще взе участие в срещи на върха на Г-7, Европа и НАТО и ще беседва персонално с съветския президент. Какви са акцентите от визитата разяснява в " Светът и ние " журналистът Веселин Паунов, сътрудник на БНР в Лондон.

Първата среща на Байдън на английска земя беше с американски бойци, на която той насочи няколко ясни послания.

Едното е, че Съединени американски щати се завръщат на интернационалната сцена, което е отпратка към четирите години, пропуснати съгласно него от предшественика му Тръмп.

Другото ясно обръщение е, че демокрациите по света се сплотяват, с цел да се оправят с провокациите.

Третото - че НАТО, като максимален боен и политически съюз, би трябвало да се модернизира, би трябвало да се влага в инфраструктура, в киберпространство.

За Русия Джо Байдън сподели: " Винаги съм бил явен, че Съединените щати ще отвърнат по корав и осезателен метод, в случай че съветското държавно управление се впусне в зловредни действия. Ще се срещна с господин Путин, с цел да му кажа това, което желая за знае. Съединените щати се върнаха. "

Британският министър председател Борис Джонсън разпорежда огромни вяра на срещата си с Байдън. За него най-важното е, дали ще съумеят дружно да реализират в обозримо бъдеще двустранно съглашение за свободна търговия.

Веселин Паунов разяснява, че това е огромният проблем на Джонсън, защото американското държавно управление не е склонно да одобри използването на протокол за Северна Ирландия, който планува инспекции на стоките по границата, т.е. по пристанищата. Твърди се в изявления в медии, че най-високопоставеният американски посланик на Острова е декларирал пред министъра за Брекзит лорд Дейвид Фрост, че де факто държавното управление предизвика напрежение на остров Ирландия.

Вижте повече детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР