Американският президент Джо Байдън е дал положителен тест за Covid-19

...
Американският президент Джо Байдън е дал положителен тест за Covid-19
Коментари Харесай

Байдън е дал нова положителна Covid-19 проба

Американският президент Джо Байдън е дал позитивен тест за Covid-19 единствено няколко дни, откакто имаше отрицателна проба и изглеждаше като че ли се е излекувал от вируса, заяви Guardian.

Това се дължи на обстоятелството, че президентът е употребявал лекарството Paxlovid - при него се следят редица случаи, в които в началото вирусът се почиства, след което се завръща още веднъж в системата на пациента.

Лекарят на Белия дом лекар Кевин О`Конър заяви в мнение по тематиката, че няма възобновяване на признаците при Байдън и той продължава да се усеща добре. Въпреки това президентът ще би трябвало да възобнови изолацията си за най-малко пет дни.

По данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите повторните случаи са леки и при тях не се вижда тежко боледуване.

След като даде отрицателна проба преди няколко дни 79-годишният президент организира няколко срещи в закрити пространства, на които не носеше маска - деяние, което нарушаван актуалните инструкции за битка с вируса в страната. На въпрос за какво това се е случило, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отвърна:

" Спазваше отдалеченост с гостите. Бяха задоволително надалеч един от различен. Направихме по този начин, че да е безвредно да са дружно на сцената. "

Лечението на Covid-19 с Paxlovid показва положителни резултати при най-уязвимите групи, защото понижава доста броя на тежките преболедувания и смъртните случаи. В Съединени американски щати се предлага потреблението му макар риска от повторна поява на вируса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР