Американският официален протокол няма "песни и танци на народите" -

...
Американският официален протокол няма "песни и танци на народите" -
Коментари Харесай

Каракачанов обясни дали протоколът в САЩ има общо с целувките уста в уста с Леонид Брежнев

Американският формален протокол няма "песни и танци на народите " - някои хора си спомнят аления килим пред самолета на Леонид Брежнев, целувките уста в уста с него, и считат, че това е протоколът в света.

Американският протокол стартира от деня, в който стартират формалните срещи. Той стартира на другия ден сутринта с церемонията на гробището в Арлингтън.

Питам ги тези "умни хора ": първо, държавният аероплан кацна във военновъздушната база "Андрюс ", където кацат всички задгранични посетители, и второ - там каца и излетява американският президент.

Така че не е селскостопанско летище, никога. Омаловажава се нещо, което на процедура е достижение на българската външна политика.

Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява в "Беновска пита " реакции у нас за приема на българската държавната делегация в Съединени американски щати.

Той се спря и на рецензиите в обществените мрежи персонално към него - за неофициалното му облекло и за багажа, който самичък смъкна от самолета. "Аз нямам нито прислужник, нито прислуга, и когато кацаш след 12 часа полет на едно летище, всеки естествен жител си го носи персонално. Може би трябваше да наема за сметка на страната някой носач, или шерпа.

В България всеки счита, че демокрацията значи във всеки миг да охулиш всеки един, без значение дали със или без съображение. Някои считат, че демокрацията значи да си измислиш учредения и отново да хулиш. Демокрацията е хубаво нещо, останалото е въпрос на образование ", отсече Каракачанов.

По думите му е време "българският народ да разбере най-сетне, след 30 година проваляне, че ние като народ няма по какъв начин с простотията си и с омразата да спечелим нещо.

Народ, който се ненавижда между тях, който няма обща идея, няма по какъв начин да завоюва мача - споделям го не като политик, а като историк.

Печелили сме тогава, когато от пъдаря до царя имаме обща идея. А каква обща идея имаме в този момент? Да оплюем някого, да отречеме някой добър хирург, или политик, направил нещо, или да си измислим новината ", продължи вицепремиерът.

Каракачанов засегна и вероятността във Варна да бъде основан координационен информативен център на НАТО. "Помните, че още преди да заминем, а откакто се върнахме, продължи да се тиражира по какъв начин сме щели да прокараме нуклеарно оръжие през американските бази у нас, че ще откриваме команден център. Както се споделя - не става дума за компютри, а за компоти.

Не става дума за военноморска база, става въпрос за информативен център на НАТО, основан у нас. Още от 2014 година тази концепция се развива в НАТО. Както знаете в НАТО и в Европейски Съюз разнообразни структури се дислоцират в разнообразни места и разнообразни държави-членки.

И се смята за авторитет в случай че нещо сходно, обвързвано с НАТО, а не с обособена страна, бъде направено на територията на дадена страна. За този информативен център във Варна се бориха и се борят 3 страни - Турция, България и Румъния.

Румъния предходната година ни поддържа, тъй като ние ги подкрепихме щабът на интернационалната бригада да е в Букурещ.

Турция, обаче, смята, че този център на НАТО й се поставя като най-силната черноморска страна в НАТО, и счита, че той би трябвало да е при тях. Естествено, самите членки на НАТО съгласно своите национални ползи, избират или България или Турция.

За нас беше доста значимо да получим поддръжката на Щатите този център да е в България. Това значи средства, с които да изградим един доста сериозен информационен център, значи цялата информация за района на Черно море, употребена освен от НАТО и членките й, само че и от редица цивилен структури, да събират тази информация тук.

Става дума за авторитет и за едни средства, които ще влязат във Варна. Не ставаме никакъв фронт против Русия, не значи, че ще има в допълнение кораби, подводници или самолети - това е информационен координационен център ", акцентира министърът на защитата.

Запитан от водещата Илиана Симеонова за положението на патриотичната коалиция, Красимир Каракачанов означи: "Волен Сидеров доколкото знам се изявява в този момент общински консултант, пътищата ни се разминаха като коалиция още в разгара на лятото. Юли месец изключихме от групата трима индивида, които създаваха проблеми.

Останалите сътрудници не сме ги гонили, те разсъждаваха какво да вършат и при започване на новата сесия (на НС) взеха решение да са самостоятелни. И в случай че бяха останали, никой нямаше да има искания към позициите им ", напомни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

За замяната на досегашния зам.-председател на Народно събрание от "Атака " Явор Нотев с Валери Симеонов, Красимир Каракачанов посочи: "Г-н Явор Нотев самичък напусна групата си, а следователно напускаш и поста. Изборът не беше изработен от нас ".

Вицепремиерът разяснява и избора на Валери Симеонов на мястото на Явор Нотев, провокирал митинги от страна на майките на деца с увреждания. "Аналитично обмислям по този случай по този начин:

не може един човек (Валери Симеонов) да го санкционират цялостен живот за едно нещо, което е направил. Да, той направи някои неуместни изявления, довели до подаването на оставката му като вицепремиер.

Това значи ли, че този човек повече няма право да заема никаква позиция? За една неточност какъв брой пъти би трябвало да те санкционират? И, почтено казано, се политизира ненужно тази тематика ", счита водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР