Американският министър на отбраната Лойд Остин ще бъде изслушан в

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин ще бъде изслушан в
Коментари Харесай

Изслушват военния министър на САЩ в Конгреса, защото не уведомил за постъпването си в болница 

Американският министър на защитата Лойд Остин ще бъде изслушан в Конгреса на 29 февруари по отношение на това, че не е уведомил за откритото му раково заболяване и за постъпването си болница даже президента Джо Байдън, заяви през днешния ден представител на Конгреса, представен от Ройтерс.

" Министерството на защитата удостовери пред комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, че министър Остин ще бъде изслушан пред комисията на 29 февруари за това, че е запазил в загадка хоспитализацията си ", сподели представител на комисията.

Остин се извини по време на излъчена по малкия екран конференция предходната седмица за това, че не е уведомил навреме Байдън и високопоставени чиновници, че му е сложена диагноза рак на простатата и добави, че е бил шокиран от диагнозата.

70-годишният Остин се извини също за метода, по който подходи и за влизането си болница, криейки го от обществеността, висшите държавни чиновници и от самия Байдън.

Инцидентът провокира отвращение в политическите среди в Съединени американски щати. Някои видни републиканци, в това число някогашният президент Доналд Тръмп, приканиха Остин да бъде отхвърлен от поста. Лойд Остин е военачалник с четири звезди от запаса, който ръководеше американски войски в Ирак и стана първият афроамериканец, назначен за министър на защитата на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Байдън съобщи, че има доверие на Остин, макар, по думите му, неверната преценка на неговия зависещ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР