Американският милиардер и филантроп Майкъл Блумбърг обяви, че ще инвестира

...
Американският милиардер и филантроп Майкъл Блумбърг обяви, че ще инвестира
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг инвестира 500 млн. долара в борбата срещу климатичните промени

Американският милиардер и човеколюбец Майкъл Блумбърг разгласи, че ще влага 500 млн. $, с цел да помогне на страната си да понижи зависимостта си от изкопаемите енергийни източници и да се бори против стоплянето на климата, съобщи Франс прес.

Тези пари ще послужат за затварянето до 2030 година на близо 250 електроцентрали в Съединени американски щати, които работят на въглища, както и за прекъсването на дейното строителство на газови централи, изясни някогашният кмет на Ню Йорк (2002-2013) в официално съобщение.

Блумбърг, който е на 77 години, разказа проекта си, озаглавен " Отвъд въглерода " ( " Beyond Carbon " ), който се чака той да разгласи публично през днешния ден в тирада в Масачузетския софтуерен институт, като " най-мащабната координирана акция за битка със стоплянето на климата, която в миналото е била задействана в Съединени американски щати ".

" Отвъд въглерода " цели да бъде реализирана стопанска система, настояща на 100 % с възобновими сили, подкрепяйки локалните начинания и давайки подтик на политически претенденти, за които климатът е приоритет, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ние се състезаваме с времето, когато приказваме за стоплянето на климата, а в това време на процедура няма никаква вяра за огромен проект за деяние на федерално ниво по този проблем през идните години, разясни Майкъл Блумбърг, имайки поради приключването на настоящия мандат на президента Доналд Тръмп, който се отнася скептично към ограниченията за битка против стоплянето на климата.

" Природата майка не чака нашия политически календар, а ние също не можем да си го позволим ", добавя милиардерът.

През 2011 година Майкъл Блумбърг разгласи проект на стойност 500 млн. $ със същото заглавие - " Отвъд въглерода ". Той се изрази до момента в затварянето на 289 централи в Съединени американски щати, работещи с въглища, напомня Агенция Франс Прес.

Според американското списание " Форбс " положението на Майкъл Блумбърг през предходната година се е оценявало на 55,5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР