Американският мега производител на пътнически самолети – Boeing, най-вероятно ще

...
Американският мега производител на пътнически самолети – Boeing, най-вероятно ще
Коментари Харесай

Boeing 737 МАХ отива в историята?

Американският мега производител на пътнически самолети – Boeing, най-вероятно ще спре краткотрайно производството на злочестия модел 737 МАХ. Новината идва близо година след последната злополука с сходен модел, което докара до прекъсването от полети на 800 броя машини в целия свят.

Според управлението, краткотрайното прекъсване на модела от произвеждане е най-хубавия и стопански най-изгоден вид, написа изданието Тhе Wаll Ѕtrееt Јоurnаl, което се базира на свои източник. Несъмнено сходно решение е подтикнато и от предизвестието, което пристигна преди дни от щатските регулатори към компанията. Те упрекнаха Boeing, че дава „ нереалистични очаквания “, че 800-те самолета ще полетят още веднъж.

Голям проблем е и какво ще стане с към този момент поръчаните и създадени машини. Техният брой е 4500. Много самолетни компании скапаха договорите за доставка след двете съдбовни произшествия. Ако машините не бъдат създадени и доставени, това ще засегне близо 600 компании снабдители на материали и стотици по-малки компании по веригата. Ще се получи резултатът на доминото и обстановката безспорно ще се отрази отрицателно на стопанската система на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР