Американският журналист Брент Рено, който загина днес в Украйна, е

...
Американският журналист Брент Рено, който загина днес в Украйна, е
Коментари Харесай

Кой е убитият US журналист в Украйна? Връзката му с Харвард

Американският публицист Брент Рено, който почина през днешния ден в Украйна, е родом от град Литъл рок, в щата Арканзас.

Освен публицист, Рено е бил и публицист. Той е работил и по голям брой планове за документални филми с брат си Крейг, като е покривал разнородни тематики като бежанската рецесия в Централна Америка, политическите разтърсвания в Египет и битката против екстремизма в Африка и Близкия изток.

Това съобщава  на уеб страницата си Фондацията на Ниман за публицистика, обвързвана с Харвардския университет. Тя му е предоставила финансиране през 2019 година.

Първоначалната информация беше, че журналистът е чиновник на " Ню Йорк Таймс ", само че от изданието опровергаха новината.

Журналистът е умрял на място, откакто е бил прострелян във врата, прецизира Данило Шаповалов, доктор, работещ за украинските сили, който е поел случая с потърпевшите американски публицисти.

Освен убития Рено беше ранен и неговият сътрудник Хуан Аредондо, намирал се в същия автомобил, както и граждански украинец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР