Американският гражданин Дейвид Кинг, който стана легионер в украинската армия,

...
Американският гражданин Дейвид Кинг, който стана легионер в украинската армия,
Коментари Харесай

Американски легионер разказа за хаоса във въоръжените сили на Украйна

Американският жител Дейвид Кинг, който стана легионер в украинската войска, описа пред кореспонденти какво го е предиздвикало да се върне в родината си. Като съществена причина за това той назова хаоса във въоръжените сили на Украйна, който го е обезкуражил и умъртвил желанието му да се бие на страната на Украйна.

Според The ​​Economist Кинг е професионален водач на боен хеликоптер, който напусна армията, с цел да отгледа самичък три деца. Преди Украйна той е служил в транспорта на товари в Афганистан и е избрал въоръжените сили на Украйна по идеологически аргументи.

Офицерът е назначен на военния полигон " Яворов " (област Лвов), където незабавно се сблъсква с неефективна командна конструкция на армията.

Например, в отговор на молбата му за чифт чорапи, полковник му споделил, че няма право да ги „ раздава “. След това американецът решил, че званията във въоръжените сили на Украйна са „ просто купени “.

В Яворов той, дружно с други легионери, получава заповед да дойде в Киев, където е належащо да се приготви бойкот против техниката на въоръжените сили на РФ. Кинг, умел боец, събрал екип от различен американски морски пехотинец, два английски бомбардировача, френски снайперист и трима корейски бойци. В рейс с муниции те се отправили към пункта от Яворов, който скоро бил разчистен от съветските военни.

Кинг споделя, че Киев не е целият в руини, както оповестяват военните вести. Дим се виждал единствено в покрайнините. На легионерите не са поверени саботажите, а са вкарани в пехотата, като настаняват наемниците в хотел.

Всяка вечер осветлението в постройката се изключвало, което я отличавало от останалите. Кинг предположил, че военните в Украйна са гледали прекалено много филми за дегизировка.

„ Нашата постройка беше единствената тъмна особеност, която стърчи като инфектиран палец “, споделя той.

Като дял на легионерите била препоръчана каша от просо и били дадени кървави бронежилетки.

Тогава те получили задача да завладяват село край Киев от въоръжените сили на РФ. Командирът, без да дава никакви данни за броя на войските и оръжията на съперника, неговата природа и евентуална помощ, просто посочил точка на картата на своя смарт телефон.

„ Не можеш просто да покажеш на 20 момчета фотография на село и да им наредиш да го завладяват “, споделя Кинг възмутено.

Той взел решение да се върне в родината си. Кинг взел такси, отпътувал за Лвов, откъдето дошъл в Полша и се прибрал в Съединени американски щати.

Същите данни бяха доказани от член на групата на американеца, морски пехотинец, който останал в Киев. Според него на легионерите не се има вяра, тъй че те не получават никакви данни, а въоръжените сили на Украйна са „ дезорганизирани “.

Според сътрудника на Кинг „ западните момчета “ не схващат от такова ръководство, привикнали са с добре премислена логистика, огромно количество данни, „ обмисляне, брифинги, образование “.

„ Ние и украинците сме доста разнообразни “, заключи наемникът отношението си към въоръжените сили на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР