Американският град Ню Йорк бе обявен за водещ световен финансов

...
Американският град Ню Йорк бе обявен за водещ световен финансов
Коментари Харесай

Ню Йорк отново изпревари Лондон като световен финансов център

Американският град Ню Йорк бе разгласен за водещ международен финансов център, изпреварвайки Лондон в показателя на компанията за финансови съвещания Z/Yen Group.

Лондон, който през март тази година бе отпред на рейтинга, е отстъпил до второто място със единствено две точки разлика, излиза наяве от настоящата ранглиста.

Третата позиция заема Хонконг, който пък е на три точки от второто място. Челната петица се добавя от Сингапур и Шанхай.

Въпреки изоставането си английската столица остава надалеч по-напред в класирането от други европейски столици единствено месеци преди Brexit.

В челната десетка се следи изместване на северноамериканските центрове за сметка на европейски и азиатски. В последния показател от първите 10 места отпадат Торонто, Бостън и Сан Франциско за сметка на Пекин, Цюрих и Франкфурт.

При Северна Америка се следи изцяло намаляване в рейтинга, макар че Лос Анджелис и Вашингтон се изкачват до по-високи позиции.

Индексът на международните финансови центрове се регистрира от 2007 година и се обновява на шест месеца. В настоящия рейтинг за първи път място намира София. Нашата столица заема 97-о място от общо 100. Нейният рейтинг е от 544 точки при 788 за първенеца Ню Йорк.

Оценката на центровете става въз основата на 137 измерителя, както и на общо над 31 000 оценки за финансови центрове от респонденти на показателя.

Що се отнася до Западна Европа, с изключение на напредването напред на Цюрих и Франкфурт, доста по-добро показване регистрират още Амстердам, Виена и Милано. Според показателя това се дължи на обстоятелството, че те наподобява са главните печеливши от несигурността към Brexit и бъдещето на лондонския финансов център.

В отчета се отбелязва и изключително позитивното показване на азиатско-тихоокеанския район като цяло, продължавайки наклонността си от последните няколко години.

„ Ню Йорк и Лондон не наподобява да взимат ограничения, с цел да отговорят на азиатското предизвикателство “, показва представен от създателите на отчета банкер от Париж.

За първи път през тази година място в показателя намират GIFT City – финансовият център на индийския град Гуджарат, и Ханджоу в Китай.

Същото се отнася и за Източна Европа и Централна Азия, където изпъкват имената на Астана, Будапеща, Санкт Петербург и Талин.

Столицата на Казахстан публично даде старт на своя финансов център през юли и е извънредно толкоз нов състезател да се показва по този начин мощно, показват още създателите на отчета.

По отношение на центровете с най-голяма вероятност респондентите се концентрират още веднъж върху Азия. Тук центровете с максимален късмет да усилят смисъла си в идните месеци са Шанхай и Циндао в Китай, както и GIFT City в Гуджарат. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР