Американският гейминг гигант Blizzard Entertainment“ ще преустанови повечето си услуги

...
Американският гейминг гигант Blizzard Entertainment“ ще преустанови повечето си услуги
Коментари Харесай

Гейминг гигантът „Blizzard Entertainment“ спира повечето си услуги в Китай

Американският гейминг колос „ Blizzard Entertainment “ ще прекрати множеството си услуги в Китай от януари, заяви компанията. Тя не съумя да реализира лицензионна договорка с локалната компания „ Netease “, съобщи Агенция Франс Прес.

Компанията е притежател и разработчик на едни от най-известните игри, в това число " World of Warcraft " и " Overwatch ". „ Blizzard “ работи в Китай от 2008 година насам.

" Blizzard Entertainment, Inc. разгласи през днешния ден, че ще прекрати даването на множеството услуги за игри на Blizzard в континентален Китай ", съобщи „ Blizzard Entertainment “.

" Ще преустановим новите продажби през идващите дни и китайските играчи скоро ще получат подробна информация за това по какъв начин ще стане това ", добави тя.

Сделката се е провалила, защото двете страни не са съумели да реализират съглашение, което да е " в сходство с правилата на работа на Blizzard и уговорките към играчите и чиновниците ".

Предстоящите издания за " World of Warcraft: Dragonflight ", " Hearthstone: March of the Lich King " и втория сезон на " Overwatch 2 " ще продължат по-късно тази година, добави тя.

Листваните в Хонконг акции на „ Netease “ се сринаха с повече от 10 %.

Според данни на компанията Китай е съдействал за най-малко три % от чистите доходи на американската компания през 2021 година

През последните години китайското държавно управление предприе строги ограничения против промишлеността и предизвести, че децата прекарват прекалено много време в онлайн игри. Страната вкара нови ограничавания за възрастта на играчите и времето за игра. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР