Американският финансов министър Стивън Мнучин заяви в четвъртък, че САЩ

...
Американският финансов министър Стивън Мнучин заяви в четвъртък, че САЩ
Коментари Харесай

Мнучин се опита да омаловажи коментарите си за по-слабия долар, които предизвикаха агресивни разпродажби на зелените пари



Американският финансов министър Стивън Мнучин съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати не се интересува от това къде се намира доларът в кратковременен проект, пробвайки се по този метод да омаловажи мненията си ден по-рано, които предизвикаха трагична амортизация на зелените пари.

По време на брифинг на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, господин Мнучин беше запитан да разяснява неговата вчерашна виждам, че по-слабият $ е добър за търговията на Съединени американски щати, която докара до внезапно намаляване на щатската валута към тригодишни дъна.

Финансовият министър отговори, че тези негови забележки са били уравновесени и съвместими с това, което той е заявявал и преди този момент, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ".

Ние не сме обезпокоени от това къде се намира доларът в кратковременен проект, уточни той и добави: Има както преимущества, по този начин и дефекти от това къде се търгува нашата валута в кратковременен проект.

В същото време Стивън Мнучин повтори позицията си, че в дълготраен проект силата на $ отразява солидното показване на стопанската система на Съединени американски щати.

Днешното негово " конкретизиране " оказа помощ за ограничение на част от внезапната амортизация на зелените пари. Еврото се търгува към 1,2400 $, откакто по-рано в четвъртък нарастна до нов тригодишен връх от 1,2459 $ (най-високо равнище за единната валута от 17-и декември 2014-а година). Британската лира също поправя обратно от утринен 19-месечен връх към 1,4328 $ към 1,4233 равнището.

В същото време доларът се търгува към 109,00 йени - близо до утринно 4-месечно дъно към 108,74 равнището и към 0,9430 швейцарски франка, откакто по-рано през днешния ден щатската валута се намали до 0,9390 франка - най-ниско равнище от август 2015-а година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР