Американският ескадрен миноносец Carney ( "Карни") премина Босфора и навлезе

...
Американският ескадрен миноносец Carney ( "Карни") премина Босфора и навлезе
Коментари Харесай

Втори американски разрушител навлезе в Черно море


Американският ескадрен миноносец Carney ( "Карни") мина Босфора и навлезе от север в Черно море, с цел да се причисли към към този момент намиращия се там есминец Ross ( "Рос"). Това се показва в изказване, публикувано през днешния ден от пресслужбата на Шестия флот на американските военноморски сили.

Както пресслужбата разгласи "на 17 февруари "Карни" се причисли към разрушителя "Рос" в Черно море за провеждането на морска интервенция за сигурността".

"Пристигането на втория транспортен съд на американския флот в Черно море е в сходство с графика, който разрешава на американския флот да поддържа оперативното си наличие в региона", гласи още документа, като в него се акцентира, че решението за изпращането на двата кораба не съставлява ответна реакция.

"Продължаващото наличие на американския флот в Черно море демонстрира нашия ангажимент към районната непоклатимост, към сигурността на морското мореплаване на нашите сътрудници в района на Черно море, както и към груповата отбрана на нашите съдружници в НАТО," разгласи командирът на "Карни" - вицеадмирал Кристофър Грейди.

БГНЕС напомня, че според наредбите на Конвенцията от Монтрьог от 1936 година военните кораби на страните отвън Черно море в спокойно време могат да останат в акваторията за не повече от 21 дни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР