Американският енергиен гигант Chevron планира да изкупи обратно свои акции

...
Американският енергиен гигант Chevron планира да изкупи обратно свои акции
Коментари Харесай

Chevron планира мащабно обратно изкупуване на акции

Американският енергиен колос Chevron възнамерява да изкупи назад свои акции на стойност 75 милиарда $ и да усили изплащането на дивиденти след година на рекордни облаги, които провокираха гневни реакции от политици по света, защото растящите цени на горивата оказаха напън върху потребителите, написа Блумбърг.

Програмата за назад изкупуване на акции ще стартира на 1 април и ще бъде тройно по-голяма от предходното позволение за противоположна покупка, показано при започване на 2019 година, се показва в изказване на компанията. Програмата е еквивалентна на съвсем една четвърт от пазарната стойност на компанията и пет пъти по-мащабна от настоящето годишно равнище на назад изкупуване на акции.

Въпреки че проектът на Chevron бледнее спрямо 89-те милиарда $, които Apple разпредели за назад изкупуване през миналата година, той евентуално ще разгневи критиците на компанията и бранша, които упрекнаха петролната промишленост във „ военно печалбарство “, откакто съветската инвазия в Украйна докара до скок на цените на силата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР