Американският долар е стабилен спрямо еврото в началото на валутната

...
Американският долар е стабилен спрямо еврото в началото на валутната
Коментари Харесай

Апетитът към риска се покачва: еврото и юанът растат, йената губи

Американският $ е постоянен по отношение на еврото при започване на валутната търговия във вторник. В същото време йената падна до осеммесечен минимуми, до момента в който китайският юан доближи своя най-много от юли, откакто американската хазна анулира решението си от август да признае Китай за валутен манипулатор.

Пазарите чакат с позитивна настройка и нараснал риск вкус подписването на краткотрайно комерсиално съглашение сред Вашингтон и Пекин на 15 януари във Вашингтон.

В допълнение към това, положителните данни за китайската търговия прибавят оптимизъм за стопанската система на КНР и националната валута на втората най-голяма стопанска система в света, написа Ройтерс.

Китайският експорт набъбна през декември със 7,6% на годишна база, до момента в който вносът скочи с 16,3% през декември годишно, и двата индикатора надвишават прогнозите.

Китайската валута на континенталния пазар се ускори с 0,2% до 6,88785 юана за $, като преди този момент доближи най-голям курс от юли до 6,8731 юана за $.

На офшорния пазар юанът се търгуваше на равнище 6,8805 за $, като доближаваше шестмесечен пик в равнището 6,8662 юана за $.

Пазарният вкус за риск даде известна поддръжка и за еврото по отношение на $. Единната валута се търгува през днешния ден сутринта по $1,1135 за евро, отдалечавайки се от петседмичния най-малко в равнището 1,10855 $ за евро.

Стойността на единната европейска валута по отношение на японската се увеличи с 0,16%, до 122,62 йени за евро от 122,42 йени за евро а в понеделник,

Доларът нараства с 0,12% до 110,08 йени против 109,95 йени за $ ден по-рано.

Фунтът стерлинг се стабилизира на равнище Щатски долар 1,2992 за паунд, като преди този момент в понеделник бе паднал до $1,2961 $ за паунд. Данните демонстрираха, че през ноември английската стопанска система пораства с най-слабите темпове за последните седем години, което усилва възможностите за намаление на лихвите от Банката на Англия.

По-късно в хода на деня ще бъдат оповестени статистически данни за инфлацията в Съединени американски щати. Анализаторите считат, че през декември растежът на цените в годишно изражение се е ускорил до 2,3% от 2,1% през ноември, до момента в който в месечно изражение остава на равнище от 0,3%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР