Американският държавен секретар Майкъл Помпео пристигна във вторник в Сочи,

...
Американският държавен секретар Майкъл Помпео пристигна във вторник в Сочи,
Коментари Харесай

Помпео кацна в Сочи, среща се с Путин

Американският държавен секретар Майкъл Помпео дойде във вторник в Сочи, където се чака да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров и да бъде признат от президента Владимир Путин. Това е първата аудиенция на посланик №1 на Съединени американски щати в Русия. По-рано Помпео анулира плануваното си посещаване в Москва.

Очаква се в хода на договарянията в Сочи двете страни да обсъдят взаимния си проект по иранската нуклеарна стратегия, обстановката в Сирия и Венецуела, както и продължаването на Договора за редуциране на стратегическото настъпателно въоръжение. Не е изключено тематика на  диалозите да стане опцията за договаряния сред Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп. По-рано президентът на Съединени американски щати съобщи, че възнамерява да се срещне с Путин по време на форума на Г-20 в Япония, който ще се организира в края на юни, съобщи Би Би Си. " Да, ще се срещна с Путин ", съобщи той пред публицисти в Белия дом.

По думите на Тръмп, неговата администрация е била най-твърда във връзка с глобите против Русия, само че в това време той вижда смисъл в подобряването на връзките сред Москва и Вашингтон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР