Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви днес в Туитър, че

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви днес в Туитър, че
Коментари Харесай

Иранският танкер Адриан Даря се е насочил към Сирия

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи през днешния ден в Туитър, че Съединени американски щати разполагат с надеждна информация, че иранският петролен танкер " Адриан Даря " се е насочил към Сирия, съобщи Ройтерс.

" Разполагаме с надеждна информация, че танкерът е на път и се е насочил към Тартус, Сирия. Надявам се да смени курса ", уточни Помпейо. " Беше огромна неточност да се има вяра на Зариф ", сподели той и имаше поради иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф, който даде уверения на Англия, че танкерът няма да отплава за Сирия, предава Българска телеграфна агенция.

Американското министерство на финансите добави " Адриан Даря " в черния си лист и наложи наказания на капитана му.

" Плавателни съдове като " Адриан Даря " разрешават на (силите " Кудс " на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция) да транспортират и трансферират огромни количества нефт, които те се пробват да замаскират и продадат незаконно, с цел да финансират зловредната активност на режима и да популяризират тероризъм ", съобщи заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Сигал Манделкер.

Тя добави, че всеки, който оказва поддръжка на " Адриан Даря ", рискува да бъде глобен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР