Американският държавен секретар Майк Помпейо увери днес в Токио, че

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо увери днес в Токио, че
Коментари Харесай

Помпейо: Санкциите срещу Северна Корея остават до пълната денуклеаризация

Американският държавен секретар Майк Помпейо увери през днешния ден в Токио, че настоящите наказания против Пхенян ще бъдат непокътнати до края на денуклеаризацията на Северна Корея, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези уверения бяха дадени на обща конференция на Помпейо с министрите на външните работи на Япония и на Южна Кория - Таро Кано и Кан Кьон-уа. Тримата организираха тристранна среща. Преди това Помпейо имаше среща и с японския министър председател Шиндзо Абе.

" Санкциите ще останат в действие до цялостното и напълно проверяемо денуклеаризация на Северна Корея ", сподели Помпейо. За държавния секретар става дума за денуклеаризация в необятния смисъл на понятието, обхващаща цялата гама оръжия и " севернокорейците схващат това и не го оспорват ".

" Ще има инспекция, обвързвана с цялостната денуклеаризация. Това одобриха и президентът Тръмп, и президентът Ким " добави той.

Помпейо дойде в Токио след аудиенция в Пхенян, където беседва на няколко пъти с върховен севернокорейски представител, само че не и с севернокорейския водач.

" Президентът Тръмп и аз имаме вяра, че тези старания си костват труда ", сподели Помпейо, визирайки диалозите с Пхенян. В миг, в който той се появи оптимист за диалозите, обаче Пхенян разкритикува методите на деяние на Съединени американски щати и ги дефинира като " ганстерски ", напомня Франс прес. Запитан за тези рецензии, Помпейо не направи коментар, добавя Ройтерс.

Външните министри на Япония и на Южна Корея също се съгласиха, че денуклеаризацията на Северна Корея би трябвало да бъде единствено безспорна. Дипломатите споделиха, че двете страни правят оценка позитивно преговорния развой сред Съединени американски щати и Северна Корея и поддържат политиката на Съединени американски щати по отношение на Пхенян, съобщи ТАСС.

Таро Кано сподели, че Япония, Съединени американски щати и Южна Корея са подготвени да подсигуряват на Северна Корея, че режимът там ще бъде съхранен.

Помпейо пък заяви, че на договарянията в Пхенян Северна Корея е удостоверила желанието си да унищожи полигон за изпитване на ракетни мотори. Пхенян се е съгласил и в средата на юли да се организира среща, на която да се разиска предаването на тленните остатъци на американски военни, починали в Корейската война, сподели Помпейо. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР