Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна на посещение в Израел.

...
Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна на посещение в Израел.
Коментари Харесай

Помпео затопля израелско-арабските отношения

Американският държавен секретар Майк Помпео дойде на посещаване в Израел. Това е първата спирка от обиколката му в Близкия изток, по време на която той ще лобира за политиката на държавното управление на президента Тръмп в близкоизточния кротичък развой, съобщи Асошиейтед прес.

Помпео ще се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Ерусалим и ще беседва с него за подписаното неотдавна сред Израел и ОАЕ историческо съглашение да открият дипломатически връзки, реализирано с посредничеството на Вашингтон. Очаква се двамата да обсъдят и Иран и Китай.

Споразумението Израел-ОАЕ е значима външнополитическа победа за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в миг, когато той се бори за преизбиране. То обаче отразява и изменящата се картина в Близкия изток, в която общите безпокойства от огромния зложелател Иран надвиват като основание над обичайна арабска поддръжка за палестинците, отбелязва Асошиейтед прес.

В рамките на визитата на Помпео в Израел е планувано той да се срещне и с колегата на Нетаняху в ръководството и министър на защитата на Израел Бени Ганц, а също и с израелския външен министър Габи Ашкенази.

След Израел Помпео ще посети Судан, ОАЕ и Бахрейн, допустимо е да има и още спирки в района на Персийския залив, заяви по-рано Държавният департамент на Съединени американски щати. Държавният секретар разгласи, че в Судан той ще лобира за " задълбочаване на суданско-израелските връзки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР