Американският държавен секретар Майк Помпео е на посещение в Кипър,

...
Американският държавен секретар Майк Помпео е на посещение в Кипър,
Коментари Харесай

САЩ - загрижени заради действията на Турция в източното Средиземноморие

Американският държавен секретар Майк Помпео е на посещаване в Кипър, където се срещна с президента Никос Анастасиадис, оповестява " Ройтерс ".

Двамата подписаха меморандум за взаимно съгласие за по-нататъшно съдействие в региона на защитата . Под документа са стоят подписите на Помпео и кипърския външен министър Никос Христодулидис .
 Турция с нови военноморски учения край крайбрежията на Кипър
Турция с нови военноморски учения край крайбрежията на Кипър

Не стихва напрежението в Източното Средиземноморие

По време на срещата американският държавен секретар обърна внимание, че Съединени американски щати не престават да са съществено загрижени поради дейностите на Турция в източното Средиземноморие и приканват за дипломатическото решение на рецесията.

" Страните от района би трябвало по изкусен и кротичък път да разрешат несъгласията си, в това число в региона на сигурността, енергийните запаси и въпросите за морските територии ", акцентира Помпео по време на взаимна конференция с президента на Кипър - Никос Анастасиадис.

Той бе безапелационен и че " повишението на военното напрежение не оказва помощ на никого с изключение на на враговете на Кипър и Турция , които биха желали да видят разделяне в трансатлантическото единение.

Припомняме, че в източната част на Средиземно море напрежението сред Турция, Гърция и Кипър се увеличи поради противоречащи си искания към морските региони, където се допуска, че има богати находища на природен газ .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР