Американският държавен департамент включи в черния списък бившия специален прокурор

...
Американският държавен департамент включи в черния списък бившия специален прокурор
Коментари Харесай

САЩ санкционираха бившия специален прокурор на РСМ Катица Янева

Американският държавен департамент включи в черния лист някогашния специфичен прокурор Катица Янева и кмета на община Карпош Стевко Якимовски. По мотив на отбелязването Държавният департамент съобщи, че с дейностите си двамата мъже са подкопали върховенството на закона и доверието на обществото в демократичните институции.

" В служебното си качество на някогашен специфичен основен прокурор в Северна Македония Янева е взела участие в корупционни практики, в това число е употребила политическото си въздействие и служебната си власт за персонални облаги. Съществува надеждна информация, че Янева е поискала и получила рушвет, с цел да повлияе на прокуратурата под нейно управление. В формалното си качество на кмет на община Карпош, Северна Македония, Якимовски е взел участие в корупционни практики, в това число като е употребявал служебното си състояние, с цел да се намесва в процесите на градско развиване и възлагане на публични поръчки за облагодетелстване на себе си и на свои доближени. "

Тези вписвания удостоверяват уговорката на Съединените щати да поддържат върховенството на закона и да укрепват демократичните институции на Балканите. Министерството ще продължи да употребява всички налични пълномощия, с цел да предизвиква търсенето на отговорност от корумпираните участници в района и в международен мащаб, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР