Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP),

...
Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP),
Коментари Харесай

Тютюнът влиза в борбата с COVID-19

Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP), работи по основаването на евентуална ваксина за COVID-19, която сега се тества предклинично, оповестиха от компанията. Ако тестванията са сполучливи, от БАТ се надяват, че с верните сътрудници и поддръжката на държавните организации, от юни ще могат да създават сред 1 и 3 милиона ваксини на седмица. Макар KBP да оперира с комерсиална цел, желанието на компанията е работата по плана за създаване на ваксина за COVID-19 да не се прави за облага.

Ваксината се базира на патентованата от БАТ бързо разрастваща се технология за потребление на тютюневи растения, която съгласно компанията има няколко преимущества пред общоприетата технология за произвеждане на ваксини.

На първо място е евентуално е по-безопасна, защото в тютюневите растения не могат да се развиват патогени, които предизвикват човешки болести.

Освен това е по-бърза, тъй като съставните детайли на имунизацията се акумулират в тютюневите растения доста по-бързо - 6 седмици спрямо няколко месеца при използването на стандартните способи.

Според специалистите формулата на имунизацията, която KBP създава, е постоянна на стайна температура, за разлика от общоприетите ваксини, които постоянно би трябвало да бъдат съхранявани в хладилни пространства.

Формулата има капацитет дейно да провокира реакция на имунната система с една единствена доза, настояват още от Бритиш Американ Табако.

Американското дъщерното сдружение на БАТ - Reynolds American Inc - закупи KBP през 2014 година за да употребява някои от технологиите й за добиване от тютюн и по този начин да подкрепи в допълнение развиването на новата си категория бездимни артикули.

През 2014 година KBP се прочу като една от дребното компании, предлагащи дейно лекуване за ебола, с помощта на продукта ZMapp, който създаде взаимно с основаната в Калифорния компания Mapp BioPharmaceuticals и в партньорство с американската Служба по авангардни биомедицински проучвания и развойна активност BARDA.

Наскоро KBP клонира част от генната поредност на COVID-19, което докара до основаването на евентуален антиген - вещество, което провокира имунен отговор в организма и по-специално - производството на антитела. Този антиген е бил подложен в тютюневи растения, с цел да се възпроизведе, а откакто растенията са били събрани, антигенът е бил рафиниран и в този момент минава предклинични проби.

"В контакт сме с Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати и чакаме техните насоки за идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати. В контакт сме още със Службата по опазване на здравето и обществени услуги във Англия, както и с BADRA в Съединени американски щати, с цел да им предложим нашата поддръжка и достъп до проучванията ни за да ускорим основаването на ваксина за COVID-19 ", съобщи доктор Дейвид О‘Райли, шеф Научни проучвания в БАТ.

"Разработването на ваксина е предизвикателна и комплицирана задача, само че ние имаме вяра, че сме създали забележителен пробив посредством технологията ни, основана за тютюневи растения, и имаме подготвеност да работим с държавните управления и всички заинтригувани страни, с цел да помогнем да спечелим войната против COVID-19. Напълно съгласни сме и се причисляваме към апела на Организация на обединените нации за обединен метод на обществото за справяне с световните проблеми. KBP изследва различни благоприятни условия за приложимост на тютюневите растения от известно време. Една от тези други възможности е точно основаването на ваксина на растителна основа. Ангажирани сме с това да подпомогнем международните старания за прекъсване разпространяването на COVID-19 посредством тази технология “, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР