Американският бас Ерик Халверсон пристигна в България за рождения ден

...
Американският бас Ерик Халверсон пристигна в България за рождения ден
Коментари Харесай

Американският бас Ерик Халверсон пристигна в България за рождения ден на Николай Гяуров

Американският бас Ерик Халверсон дойде в България за рождения ден на своя оперен идол Николай Гяуров.

Утре вечер в родния град на огромния български артист - Велинград ще има огромен концерт с присъединяване на самия Халверсон.

Една огромна оперна звезда не скъпи суперлативите и възхищението си за Николай Гяуров. Казва, че българинът е повода самият той да тръгне по пътя на операта. Среща го онлайн два пъти - първият път като обожател, който чука на вратата на гримьорната му, а вторият път като обезпокоен младок, който таман стартира своята кариера.

" През 1981, когато пеех Колин в " Бохеми " в Тексас с Мирела Френи. Имахме подготовка и аз таман щях да запея арията на Колин, когато Николай Гяурав влезе в залата за подготовки. Така се шокирах, че неотложно започнах да пея ниско, тъй като се тормозих да пея пред толкоз огромна звезда като Гяуров, само че той беше по този начин благ с мен - страховит мъж! ", спомня си Ерик Халверсон.

Феноменалният глас на Гяуров е това, което поразява младият Халверсон.

" Качеството на неговия глас и неговият прочувствен израз в избран репертоар, в избрани функции, към които аз имах отношение, без в никакъв случай да съм си мислел, че бих могъл да пея равностойно на Гяуров, тъй като той е 10 пъти повече от това, което съм аз. Но той стана причина да стартира да пея крал Филип от Дон Карлос още, когато бях на 20 години. ", споделя той.

Оперната певица Марена Балинова е индивидът, който кани Халверсон да пее в памет на своя кумир в родния му град. Самата тя също е допряна, само че освен от музикалната мощност, а и от човешките качества на Гяуров

" С един от първите си възнаграждения той закупува рентгенов уред, който към момента работи в болничното заведение. Започнах да се преклонявам пред неговата персона, пред същността му, пред това, че той е служил толкоз правилно и откровено, в случай че щете - на изкуството и на България - тихомълком, обаче, без грандиозни похвали и незнам си какво. ", споделя Марена Балинова.

Концертът в памет на Гяуров към този момент а традиция, а Марена Балинова дава обещание, че следващата година във Велинград ще пристигна друга оперна звезда, делила една сцена с Николай Гяуров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР