Американският автомобилен производител Tesla“ обяви, че първият му електрически пикап

...
Американският автомобилен производител Tesla“ обяви, че първият му електрически пикап
Коментари Харесай

Tesla пуска на пазара първия си електрически пикап

Американският авто производител „ Tesla “ разгласи, че първият му електрически пикап - сребрист „ Cybertruck “ - е слязъл от поточната линия в големия му цех покрай Остин, Тексас, съобщи Агенция Франс Прес.


" Първият Cybertruck, издигнат в Гига Тексас! ", написа в Туитър компанията, съпроводен от фотография на футуристичния автомобил измежду море от служащи на Tesla с каски и жълти жилетки.

Илон Мъск, който е притежател както на Tesla, по този начин и на Twitter, препубликува туита с коментар " Поздравления за екипа на Tesla ".

През април компанията беше дала обещание, че ще пусне първите пикапи преди края на годината.

Плановете за транспортното средство със сребриста, сходна на костенурка форма и необикновени ъгли бяха оповестени за първи път през ноември 2019 година

Първоначалното му показване се провали, когато Мъск прикани чиновник на Tesla да удари със стоманена топка едно от стъклата на прототипа, с цел да покаже неговата стабилност. Прозорецът се счупи, предизвиквайки смях и хула от страна на Мъск. Вторият прозорец също се счупи при последвалия опит.

Въпреки това в границите на два дни Tesla съобщи, че е получила близо 150 000 предварителни поръчки.

През май Мъск съобщи, че компанията се надява да създава по 250 000 камиона годишно - брой, който съгласно него може да се удвои, като се има поради относително наличната цена.

Tesla ще създаде три модела на Cybertruck. Той може да форсира от нула до 100 км/ч за по-малко от три секунди. Базовият модел ще коства 39 900 щатски долараи ще предлага пробег от 250 благи сред зарежданията. Моделът от най-голям клас ще има два пъти по-голям пробег и ще се продава за 69 900 $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР