Американският автомобилен производител Ford и китайската компания Zotye започват съвместно

...
Американският автомобилен производител Ford и китайската компания Zotye започват съвместно
Коментари Харесай

Ford и китайската компания Zotye ще произвеждат съвместно електромобили

Американският авто производител Ford и китайската компания Zotye стартират взаимно произвеждане на електрически автомобили. Споразумението беше огласено по време на визитата на американския президент Доналд Тръмп в Китай, като към този момент се уговорени всички детайлности по плана, оповестява RNS.

Двете компании ще основат взаимно дружество на територията на Китай, което ще се споделя Zotye Ford. То ще се намира в провинция Чженцян, където Zotye има собствен цех. Именно в него ще се създават бъдещите компактни електрически модели.

Инвестицията в новосъздадената компании е на стойност 5 милиарда юана (756 млн. щатски долара), като двете компании ще имат изцяло равни дялове в нея – по 50%. Първите електрически модели ще бъдат най-вече за китайския пазар, само че не се изключва опцията след време колите на ток на Zotye Ford да стартират да се оферират и в чужбина.

В момента Китай е най-големият пазар на електрически автомобили в света, като управляващите даже задължиха всички производители в страната да оферират избран брой коли на ток. Той зависи от общата продукция на заводите им. Затова и не е инцидентно, че най-продаваният електрически автомобил в света е китайски – BAIC EC180. В първата десетка по продажби на модели на ток в света 5 от колите са на китайски производители.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР