Американският актьор и комедиант Джери Стилър почина на 92 години

...
Американският актьор и комедиант Джери Стилър почина на 92 години
Коментари Харесай

На 92 години почина американският комик Джери Стилър

Американският артист и комик Джери Стилър умря на 92 години от естествена гибел, съобщи Асошиейтед прес, като цитира сина му, артиста Бен Стилър, който заяви за кончината на татко си в Туитър.

„ С горест оповестявам, че татко ми – Джери Стилър, умря от естествена гибел. Той беше популярен татко и дядо и предан брачен партньор на Ан 62 години. Ще ни липсва доста. Обичам те, баща “, написа артистът.

Любопитен факт е, че Джери Стилър е от еврейски генезис. Той е най-голямото от четири деца. Бабите и дядовците му имигрират от Галисия (Югоизточна Полша и Западна Украйна), а майка му е родена в Полша. Кариерата на ветерана комедиант стартира през 50-те години на предишния век. Той се връща още веднъж към славата с героя Франк Констанца в тв шоуто " Зайнфелд ". Публиката в Съединени американски щати го познава от дребния екран и от сцената на Бродуей.

Джери Стилър е разнолик актьор. По време на дългогодишната си кариера изиграва функции в разнообразни жанрове. Снимал се е в голям брой сериали и комедийни тв продукции - от " Закон и ред " до " Шоуто на Ед Съливан ".

Киноманите го помнят от трилъра " Ударът " Пелам 123 " от 1974 година с Уолтър Матау. Той е фамозен и с ролята на Уилбър Търнблад в комедията " Лак за коса " на Джон Уотърс.

През 1997 година е номиниран за премия " Еми " за ролята на Франк в " Зайнфелд ". Играе и във кино лентата на сина си Бен Стилър " Зоолендър ".

Джери Стилър беше женен за холивудската актриса Ан Меара, която умря на 85 години, през 2015 година. Освен в живота, те са двойка и на сцената. Комедийният дует - Стилър и Меара реализира триумф през 60-те и 70-те години на предишния век, с многочислени участия в телевизионни стратегии, основно в " Шоуто на Ед Съливан ". /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР