Американските здравни власти продължават да търсят закономерности сред заболелите пушачи

...
Американските здравни власти продължават да търсят закономерности сред заболелите пушачи
Коментари Харесай

В САЩ търсят закономерности сред болните заради електронни цигари

Американските здравни управляващи не престават да търсят закономерности измежду заболелите пушачи на електронни цигари, откакто броят им се усили на 1080 доказани случая в 48 щата, съобщи Асошиейтед прес.

Средната възраст на пациентите е към 23 години, само че варира - от младежи до 72-годишни.

Засега като причина не е разпознато съответно устройство, съставна част или добавка. Повечето пациенти са пушили артикули с психоактивната съставна част на марихуаната - THC, или тетрахидроканабинол. Други са вдишвали както THC, по този начин и никотин. Малка група е употребила единствено артикули с никотин.

Симптомите при доста от преди този момент здравите пациенти са животозастрашаващи, дробовете им са повредени, без това да е провокирано от зараза или друга причина. Много от тях са сложени на О2 или на командно дишане. Антибиотиците не работят и не е ясно дали стероидите оказват помощ.

Дори преди увеличението на случаите, учебните заведения не са можели да управляват пушенето на електронни цигари, тъй като устройствата елементарно се крият. В неотдавнашна анкета повече от 25 % от гимназистите признават, че ги употребяват. Здравните управляващи от години предизвестяват, че известността на ароматизираните течности за електронни цигари измежду децата може да докара до взаимозависимост от тютюневи артикули през целия живот.

Заради опасенията за известността на електронните цигари измежду младежите, увеличаващият се брой на белодробно болните провокира прекъсване на продажбата на устройствата в някои щати или увеличение на възрастовата граница за пазаруването им до 21 години. В щата Масачузетс продажбата на всевъзможни артикули за вейпинг беше спряна четири месеца, само че това беше оспорено в съда. Белият дом разгласи проекти да забрани ароматизираните течности за електронни цигари.

Вчера Федералната комисия по търговията подреди "Джул " и пет други компания да дават информация за маркетинга си на електронни цигари. Междувременно Управлението за надзор над питателните артикули и медикаментите проверява веригата на доставките, с цел да откри какво разболява хората.

Течност с марихуана, продавана в сенчестия бранш, само че доста публикувана, притегли вниманието на проверяващите. Тя не е разпозната като директен провинен, само че доста от пациентите са загатнали, че употребяват артикули "Dank ". Тези артикули елементарно се купуват по интернет от китайски уеб сайтове. Маслото от канабис в тези пълнителите не е изследвано и е допустимо да е нечисто с пестициди или нещо друго.

Според най-новите проучвания белите дробове на пациенти, пушили електронни цигари, са като изгорени от химикали, сходни на изложените на отровни газове.

Американците към момента считат, че никотинът е по-опасен за здравето от ТНТ. Почти всички пълнолетни (90 процента) мислят, че цигарите са нездравословни, а 81 % - че и вдишването на никотинови пари е нездравословно, сподели проучване на Чикагският университет. 65 % мислят, че течностите с ТНТ са нездравословни, а единствено 58 % мислят, че пушенето на марихуана, която съдържа ТНТ, е нездравословно.

Здравните експерти общо считат електронните цигари за по-малко нездравословни от обичайните цигари, тъй като в течностите не се съдържат всички канцерогенни странични артикули на горящия тютюн. В някои страни, в това число Англия, електронните цигари са приети за средство за понижаване на смъртността от тютюнопушенето.

В Съединени американски щати методът е по-предпазлив, отчасти тъй като няма проучвания за дълготрайния резултат на парата, образувала се при загряване на никотиновата течност в електронните цигари. Управлението за надзор над питателните артикули и медикаментите е дало период до май идната година на всички производители на електронни цигари да дават продуктите си за разглеждане. Според правилника на ръководството, единствено артикули, от които има изгода за публичното здраве, ще останат на пазара.

Здравните управляващи приканват хората да престанат да употребяват електронни цигари, изключително артикули с ТНТ, и в случай че имат дихателни проблеми след вейпинг, незабавно да отидат на доктор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР