Американските военновъздушни сили могат да проведат още един полетен тест

...
Американските военновъздушни сили могат да проведат още един полетен тест
Коментари Харесай

САЩ ще тестват хиперзвукова ракета

Американските военновъздушни сили могат да проведат още един полетен тест на хиперзвуковата ракета AGM-183A във вторник или четвъртък. Това оповестява профилираният портал The War Zone, който се базира на известията, издадени от за възбраната за полети над част от Тихия океан югозападно от брега на Калифорния на 30 март и 1 април.
Както напомня порталът, тестването на ракетата в началото беше планувано за 6 март, само че Военновъздушни сили оповестиха отлагането ден преди тази дата, без никакво пояснение, акцентирайки единствено, че може да се организира " през идващите 30 дни ".
 В Русия организираха тествания на хиперзвуковата ракета Циркон ” (ВИДЕО) В Русия организираха тествания на хиперзвуковата ракета " Циркон ” (ВИДЕО)
В акваторията на Северния ледовит океан се организираха тествания на съветската хиперзвукова ракета „ Циркон ”, оповестиха от Военнот...
Според чиновниците на военновъздушните сили се допуска, че ракетата, доставена в базата „ Андрюс ” на 1 март, ще се отдели от бомбардировача B-52 над Тихия океан на височина към 15 км и, в случай че всичко върви съгласно проекта, ще форсира до скорост, надвишаваща скоростта на звука повече от пет пъти.
Първият полетен тест на AGM-183A, създадена по програмата ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), се организира през юни 2019 година, вторият през август 2020 година Нейните основатели настояват, че обсегът на такива ракети, изстреляни отдолу под крилото на B-52, ще бъде почти 925 км. Военновъздушни сили са поискали 382 милиона $ от Конгреса на Съединени американски щати за осъществяване на програмата ARRW през фискалната 2021 година. Очаква се производството на хиперзвукови ракети да стартира през фискалната 2022 година.
и Министерството на енергетиката, са похарчили към 14 милиарда $ от 2015 година насам за напъните за основаване на хиперзвукови оръжия, съгласно оценките, оповестени на 22 март от основния надзорен и инспекционен орган на Конгреса, ръководството за подотчетност на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР