Американските военни проведоха тест на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета. Това

...
Американските военни проведоха тест на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета. Това
Коментари Харесай

САЩ демонстрираха пред света истинската си ядрена мощ

Американските военни организираха тест на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета. Това оповестиха публични лица единствено няколко дни откакто Северна Корея организира свое такова упражнение, съобщи БГНЕС.

Изпитанията във военновъздушната база " Ванденберг " в Калифорния нормално са планувани седмици или даже месеци авансово, само че това се случва във време на възходящо напрежение с Пхенян и идва ненадейно.

" Макар и да не е показан като отговор на скорошните дейности на Северна Корея, пробата демонстрира, че атомното дружество на Съединените щати е безвредно, несъмнено, дейно и готово да пази от офанзиви против страната и нейните съдружници ", пишат от генералния щаб на военновъздушните сили в изказване.

Ракетата " Минътмен III " бе изстреляна на 2 август в 2:01 ч. локално време от Калифорния. Тя е прелетяла към 4200 благи до атола Куахалейн наоколо до Маршаловите острови в Тихия океан, оповестиха от Пентагона.

Припомняме, че в събота КНДР заяви за сполучливо изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (МБР) " Хуасон-14 ". Полетът беше на разстояние 998 километра, а оптималната височина - 3725 километра. Ракетата падна в Японско море, в изключителната икономическа зона на Япония и единствено на 150 км западно от остров Хокайдо.

Според японското военно ведомство височината на полета, спрямо предходния ракетен опит на 4 юли, се е нараснала с съвсем 1000 километра, а ракетата се намирала във въздуха с 5 минути повече.

Междувременно през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закона за налагането на глобите против Русия, заяви в. " Вашингтон пост ". Той направи това, откакто предходната седмица Конгресът на Съединени американски щати утвърди нови наказателни ограничения против Русия поради намесата й в американските избори през 2016 година, анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна.

В отговор на американските дейности съветският президент Владимир Путин разгласи, че общо 755 американски дипломати и обслужващ личен състав от задачите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен страната до 1 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР