Американските власти разрешиха и употребата за спешни цели на медикамента

...
Американските власти разрешиха и употребата за спешни цели на медикамента
Коментари Харесай

САЩ удвои на 20 милиона броя поръчките си на медикамента за лечение на Ковид-19 на компанията Пфайзер

Американските управляващи позволиха и използването за незабавни цели на медикамента на Мерк против COVID-19, предопределен за високорискови хора.

Американското държавно управление ще удвои на 20 милиона броя по отношение на сегашните 10 милиона поръчките си на медикамента за лекуване на Ковид-19 на компанията Пфайзер. Това разгласи през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, предадоха международните организации.

" Тези хапчета понижават по един впечатляващ метод хоспитализациите и смъртните случаи ", съобщи той по време на съвещание на екипа си, отдадено на битката с пандемията.
" Вече направихме най-голямата поръчка в света и в този момент аз я дублирам ", съобщи той по отношение на поръчката на хапчетата на Pfizer.

Американското държавно управление отпусна 5,29 милиарда $ за първичната поръчка на 10 милиона броя от медикамента на Pfizer, който може да бъде одобряван в домашни условия по време на появяването на признаците на COVID-19.

Днес Байдън съобщи, че сега има пандемия на неимунизираните. Той регистрира, че има и случаи на болест измежду имунизираните, само че сподели, че в случай че хората са имунизирани и са получили бустерни дози, то те са във висока степен предпазени и не би трябвало да изпадат в паника поради разновидността Омикрон. " Но в случай че не сте имунизирани... хора ще умрат, ще умрат без причина ", добави той, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Лечението на Пфайзер, пуснато на пазара под името Паксловид, съставлява композиция от две хапчета, одобрявани два пъти дневно в продължение на пет дни след диагностициране на COVID-19 и през петте дни след появяването на признаците. В Съединени американски щати то беше позволено на 22 декември.

Лечението разрешава да се намалят с 88 % хоспитализациите и смъртните случаи при рисковите хора, когато се приема през първите пет дни след появяването на признаците, съгласно клинични тествания.

Днес администрацията на Байдън също така завърши контракти за 500 милиона бързи теста за диагностициране на COVID-19, които ще бъдат раздадени гратис на американците, разясни говорителката на Белия дом Джен Саки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР