Американските власти отложиха забраната за изнасяне на американска технология към

...
Американските власти отложиха забраната за изнасяне на американска технология към
Коментари Харесай

САЩ дадоха срок от месец и половина на Huawei да уреди раздялата си с американските си партньори

Американските управляващи отложиха възбраната за изнасяне на американска технология към китайския софтуерен колос Huawei доникъде на август. Това се прави, с цел да се даде време да се обнови софтуера и да се уредят други договорни отговорности с китайската компания.
Министерството на търговията на Съединени американски щати съобщи, че забавянето не трансформира възбраната, наложена от президента Доналд Тръмп - деяние, което засегна огромни американски и китайски компании, измежду които Гугъл, Intel, Qualcomm.
90-те дни пролонгация са уредени с краткотраен лиценз, съгласно който американските управляващи ще дадат на Huawei и неговите сътрудници време " да запазят и да закрепят своята изцяло функционираща все още мрежа и съоръжение, в това число софтуерни обновления и пачове, в сходство с правно обвързващи съглашения подписани преди или на 16 май 2019 година ".
Същевременно създателят на Huawei Рен Женгфей се опълчи на опитите на Съединени американски щати да блокират световните упоритости на компанията му като съобщи, че Вашингтон " подценява " силата на телекомуникационния колос.
" Практиката сега демонстрира, че американските политици подценяват силата ни. 5G мрежата на Хуауей няма да бъде наранена. По отношение на 5G технологиите другите няма да смогнат да ни настигнат след две или три години ", сподели Рен. Той подцени американските забрани, казвайки, че Huawei може да си сътвори свои лични чипове и „ не може да бъде изолирана “ от света.
Миналата седмица Тръмп разгласи " национално изключително състояние ", което му разреши да постави в черния лист компании, които съставляват " недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати ". Според анализаторите този ход е ориентиран напълно против Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР